Európai Uniós konzultációs lehetőség az európai védjegyrendelet felülvizsgálatáról

Az Európai Bizottság 2022. december 5-ig tartó nyilvános online konzultációt indít az európai uniós védjegyről szóló (EU) 2017/1001 parlamenti és tanácsi rendelet 210. cikkének megfelelően, hogy adatokat gyűjtsön az érdekeltektől.

Az értékelés célja, hogy vizsgálja a rendelet végrehajtását, az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) és az uniós országok központi iparjogvédelmi hivatalai, illetve a Benelux Szellemitulajdon-védelmi Hivatal közötti együttműködés jogi keretét, ezen belül pedig a rendelet 152. cikke szerinti finanszírozási mechanizmust. Az értékelés kiterjed továbbá az EUIPO eredményességére és hatékonyságára, a megbízatásában szükséges esetleges változtatásokra és azok pénzügyi vonzataira.

Az értékelési folyamat részeként a Bizottság "Ossza meg velünk véleményét!" portálján keresztül véleményezési felhívást tett közzé. A felhívás célja a nyilvánosság és az érdekelt felek visszajelzéseinek összegyűjtése, és a kezdeményezés leírásából, valamint a tervezett értékelés főbb elemeinek meghatározásából áll.

A kérdőív 2022. december 5-ig tölthető ki az alábbi linken:
[[https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13629-Evaluation-of-Regulation-EU-2017-1001-on-the-European-Union-trade-mark_en]]

2022/11/15